flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч керівництва Служби судової охорони Франківщини з активістами місцевого осередку Нацкорпусу

21 квітня 2021, 15:12

21 квітня у приміщенні територіального управління Служби судової охорони Прикарпаття області відбулася робоча зустріч начальника управління полковника Служби Андрія Маланія з керівником Національного Корпусу Івано-Франківська Сергієм Сивачуком. На заході були присутні також заступник начальника територіального управління підполковник Роман Шеленко та активісти місцевого осередку Нацкорпусу.

Зустріч мала в основному інформаційний характер. Очільник територіального управління Служби судової охорони ознайомив гостей з основними функціями та завданнями співробітників, основними правилами пропуску до приміщень судів та особливостями функціонування установ правосуддя в умовах карантину.

Обоє керівників були єдині у своїх позиціях щодо необхідності взаєморозуміння між сторонами, а також у питаннях підтримання громадського порядку та безпеки громадян в судах та на прилеглих до них територіях. Не оминули сьогодні й тему маніпуляцій та провокаторів, тієї третьої сторони, яка має на меті водночас скомпрометувати перед суспільством і громадських активістів, і захисників правосуддя.

Сергій Сивачук висловив вагому тезу, яка ґрунтується на зваженому та відповідальному підході до всіх громадських заходів та акцій, що мають стосунок до судочинства. Оскільки потрібно поважати повноваження суду, його роль в суспільстві та українське законодавство в цілому.