flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Минуле і сучасність прикарпатського судочинства

09 листопада 2018, 16:36

Заступник начальника територіального управління  Ігор  Андрієчко взяв участь в круглому столі,  приуроченому столітньому ювілею ведення судочинства на теренах Калущини. Захід відбувся 8 листопада в місті Калуші  в центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка.  У засіданні круглого столу взяли участь судді та працівники апарату Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області, місцеві адвокати, судді у відставці, студенти та викладачі Калуського Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ, а також  мер міста Калуша Ігор Матвійчук. 

Студенти-правники виступили з  доповідями про історію ведення судочинства від найдавніших часів до сьогоднішнього стану, виклали факти існування суддівських формацій в різні проміжки часу. Також були висвітлені питання, що стосувалися реформування судової гілки влади та відновлення довіри суспільства до суду.  Активними учасниками круглого столу були судді та судді у відставці.

Мета таких заходів -  історичні розвідки діяльності судів, інформування громадськості про актуальні питання реформування та доступу до правосуддя, відновлення довіри суспільства до судової гілки влади.