flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З метою покращення судової комунікації в Івано-Франківську проводяться заходи для прес- служб судів області

14 вересня 2018, 14:23

В рамках українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи на базі Центру судової комунікації Івано-Франківської області за підтримки територіального управління ДСА України в Івано-Франківській області та Апеляційного суду Івано-Франківської області 12-14 вересня 2018 року в Будинку правосуддя проводилися заходи спрямовані на підвищення професійної кваліфікації прес-служб судів області.

Так, 12 вересня 2018 року відбувся круглий стіл для прес-секретарів судів та журналістів  Івано-Франківської області.  Під час зустрічі було обговорено проблемні питання роботи прес-служб судів та представників ЗМІ під час висвітлення діяльності судових установ.

13 вересня 2018 року проведено комунікаційний тренінг для прес-секретарів судів Івано-Франківської області на тему «Прес-служба з «нуля», комунікаційна стратегія, використання «доступної» мови», «Гендерні аспекти комунікацій».

14 вересня 2018 року проведено тренінг для суддів-спікерів на тему «Основи спілкування з медіа, практика спілкування з медіа, кризові комунікації».

В якості тренерів виступили директор агенції Republic, експертка зі стратегічних комунікацій та PR Арина Сатовська та координатор з питань гендерної рівності та судового адміністрування українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Людмила Чернявська.

Під час тренінгів учасників ознайомили із особливостями організації роботи прес-служби, зі складовими  стратегічних комунікацій, з міжнародними стандартами використання «простої мови»  у державних комунікаціях.  Судді-спікери мали можливість набути теоретичних та практичних умінь надавати коментарі на камеру,  спілкуватися з різними типами ЗМІ та форматами медіа-заходів. Окрім того учасниками обговорено гендерні аспекти комунікацій, розглянуто законодавчі та інституційні механізми забезпечення рівних прав  та можливостей жінок  і чоловіків, принципи гендерної рівності тощо.