flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл на тему «Жінки в судовій системі України: можливості, досвід та результати лідерства жінок – суддів»

30 серпня 2018, 15:07

30 серпня 2018 року виконувач обов’язків начальника територіального управління  Ігор  Андрієчко взяв участь у круглому столі на тему «Жінки в судовій системі України: можливості, досвід та результати лідерства жінок – суддів», що проводився на базі Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області.  

Організаторами даного заходу виступили ГО «Всеукраїнська громадська асоціація жінок – суддів» та Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області.

Учасниками круглого столу були суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, яка водночас є президентом Всеукраїнської громадської асоціації жінок - суддів Надія Степанівна Стефанів, голова Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області Ганна Василівна Калиній, голова Рожнятівської  РДА  Ірина Богданівна Люклян, судді та керівник  апарату  суду, а також представники ЗМІ.

Захід такого формату ініційований задля підвищення суспільної довіри до суду, авторитету судової влади, визначення ролі суддів - жінок у системі правосуддя, налагодження комунікаційних зв’язків між судом та ЗМІ. На прикладі Рожнятівського районного суду, який вже декілька років очолюють жінки,  відзначено, що правильна організація роботи суду – це також критерій, який засвідчує рівень довіри  до суду.

Учасники також відзначили покращення матеріально-технічного забезпечення суду, зокрема в приміщенні суду проведено капітальні ремонти, відремонтовано системи тепло- і енергопостачання, облаштовано вбиральні тощо. Під час зустрічі були обговорені й інші важливі аспекти, що стосуються діяльності суддів та суду.