flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд і медіація: можливості та перспективи

06 липня 2018, 14:56

04 липня 2018 року Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України в Великому залі Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області проведено семінар на тему «Суд і медіація: можливості та перспективи»

Участь в даному заході взяли: Польна Оксана – директор Львівського регіонального відділення НШСУ, Андрієчко Ігор – в. о. начальника територіального управління ДСА України в Івано-Франківській області, Антоняк Тараc – голова Івано-Франківського міського суду, Зуєва Лариса – суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, Катаєва Елла – заступник голови одеського окружного адміністративного суду, судді апеляційного та місцевих загальних судів Івано-Франківської області.

Метою даного заходу було широке впровадження позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством.

Судді обговорили способи позасудового врегулювання конфліктів за участі судді, проаналізували міжнародний досвід застосування примирних процедур, виконали вправи та завдання, які допоможуть краще зрозуміти суть медіації та її важливість не лише у професії, але й у повсякденному житті. Крім цього були проведені дискусії про переваги та складнощі впровадження медіації та примирних процедур в Україні, виконали психологічні вправи, які будуть сприяти залученню сторін справи до долучення до процесу примирення. Наприкінці семінару слухачі поділилися враженнями від участі.

По завершенню семінару учасникам видано відповідні сертифікати про проходження навчання.