flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрито центр судової комунікації

08 грудня 2017, 16:18

08 грудня 2017 року в Івано-Франківську у Будинку правосуддя у рамках українсько-канадського проекту підтримки судової реформи, за участі канадського уряду і Управління міжнародних програм, Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади відбулося відкриття першого в Україні Центру судових комунікацій для судів Івано-Франківської області.    

У відкритті Центру взяли участь начальник ТУ ДСА України в Івано-Франківській області Оксана Рибак, директор міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Олег Шаков, голова апеляційного суду Івано-Франківської області Богдан Гриновецький, голова господарського суду Івано-Франківської області Марина Шіляк,  голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк, а також журналісти, представники ЗМІ та громадськості.

Центр судової комунікації Івано-Франківської області – це майданчик для суддів, журналістів та громадськості, оснащений усіма необхідними технічними засобами для їх комфортної роботи в сфері комунікацій. Планується, що Центр повинен збирати, обробляти, узагальнювати, передавати та публікувати аудіо-, відео- та текстову інформацію про діяльність судів та судових органів, слугувати пунктом зв’язку для суддів, журналістів та громадськості, а також місцем проведення спільних заходів та тренінгів.

Основним  завданням цієї платформи є те, що це буде місце для проведення брифінгів, прес-конференцій, семінарів, тренінгів та інших заходів, які інформують громадян про діяльність судів та створення позитивного іміджу судової влади тут надаватимуть підтримку прес-секретарям та суддям-спікерам Івано-Франківської області в їх комунікаційній діяльності.

Під час відкриття Центру судових комунікацій для судів Івано-Франківської області також було підписано меморандум про співпрацю між судами області та представниками ЗМІ і широкою громадськістю.