flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено семінар щодо впровадження інноваційних пілотних проектів

25 вересня 2015, 15:25

 23 вересня 2015 року в м. Одеса Зеновій Холоднюк – голова ДСА України, провів семінар на тему: «Впровадження інноваційних пілотних проектів «Електронний суд», «Інформаційно-платіжний термінал» та Інформаційно-аналітичної системи «Кадри-WEB».

У даному заході прийняв участь Ігор Андрієчко – в.о. начальника територіального управління. На семінар також були запрошені Девід М. Вон – представник Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  «Справедливе правосуддя», Людмила Гізатуліна – заступник голови ДСА України, Павло Кондик – заступник голови ДСА України, начальники та представники територіальних управлінь областей, судді.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо запровадження у судах міст Києва, Одеси, Дніпропетровської, Львівської та Харківської областей електронних терміналів (кіосків); проект «Електронний суд», який має на меті забезпечити обмін документами в електронному вигляді між судом та сторонами процесу, сприяти поступовому переходу документообігу суду в електронний формат, прискорити проходження справ та обмін інформації в суді; презентовано нову Інформаційно-аналітичну систему "Кадри-WEB", яка забезпечить доступ до кожного штатного розпису будь-якого суду, наявності вакантних посад, розмірів фондів заробітної плати окремого суду, посадових окладів, прізвищ та персональних даних кожного судді та працівника апарату, забезпечить прозоре та ефективне планування трудових ресурсів та використання бюджетних коштів.

Присутні жваво обговорювали модерні новації, обмінювалися думками щодо застосування проектів на практиці та висловлювали своє бачення прогресивної реалізації судових інновацій.

По завершенню семінару, для кращого та повного розуміння всіх деталей проекту «Електронний суд», голова ДСА України, його заступники та начальники територіальних управлінь відвідали Київський районний суд м. Одеси, де взяли участь у судовому засіданні, в якому розглядалася справа що надійшла в електронному вигляді. Після судового засідання гостям продемонстрували роботу інформаційно-платіжного терміналу.

Також вході семінару було проаналізовано роботу за 2014 рік та перше півріччя 2015 року.