flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оцінювання роботи судів Івано-Франківської області в 2015 році

27 березня 2015, 15:35

 27 березня 2015 року Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області спільно з БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ «ОРІАНА», ГО «ЗАКОН І ПОРЯДОК» у Великому залі Івано-Франківського міського суду проведено Круглий стіл в рамках ініціативи «Відкритий суд» на тему: «Оцінювання роботи судів Івано-Франківської області в 2015 році».

В даному заході взяли участь голова апеляційного суду, голови місцевих судів, представники OSCE, керівники робочих груп у судах, засоби масової інформації та громадські організації.

В рамках круглого столу було представлено ініціативну групу до складу якої увійшли: Президент БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «ОРІАНА», ГО «ЗАКОН  І ПОРЯДОК» - Володимир Турчин, виконувач обов’язків начальника ТУ ДСА України в Івано-Франківській області – Ігор Андрієчко, суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області – Андрій Малєєв,  практичний соціолог – Ольга Максимович, суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області – Оксана Меленко, керівник апарату Івано-Франківського міського суду – Володимир Оліяр, прес-секретар Апеляційного суду Івано-Франківської області – Людмила Безусова-Попович, заступник керівника апарату господарського суду Івано-Франківської області – Олексій Філімонов, помічник судді апеляційного суду Любомира Бойко.

Звертаючись до учасників круглого столу у вітальному слові виконувач обов‘язків начальника управління – Ігор Андрієчко зазначив: «…оцінювання 2013 року показало актуальність цих заходів. У цьому році ми продовжуємо нашу роботу, оскільки вважаємо її одним із способів покращити стан справ в судах, наблизитись до потреб споживачів судових послуг». Також наголосив, що саме оцінка стану справ у судах є одним із перших і головних кроків по належній організації їх роботи.

В якості доповідачів виступили:

Президент БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «ОРІАНА», ГО «ЗАКОН  І ПОРЯДОК» - Володимир Турчин, який зазначив: «…проблеми судової реформи, люстрації, відповідальності суддів у даний час знаходяться в центрі суспільних дискусій. Люди жваво цікавляться тим, що відбувається в судах. На жаль, їх уявлення часто спотворені, а реакція емоційна й іноді межує з насильством. Це все оцінка роботи судів».

Суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області – Андрій Малєєв наголосив, що «…ми працюємо на майбутнє. А у майбутньому будуть інші інформаційні технології і сфера паперового документообороту зменшиться. Тому вже зараз потрібно системи оцінювання створювати з перспективою їх інтеграції в системи документообігу суду, а сервіси розміщувати у Мережі. Через короткий проміжок часу це стане реальністю і хто перший підготувався, той має шанс вийти вперед».

Заступник керівника апарату господарського суду Івано-Франківської області – Олексій Філімонов, відзначив, як організувати систему збору, обробки, транспортування та аналізу даних, які будуть збиратись в процесі оцінювання.

В ході кругло столу лунало багато запитань та пропозицій щодо оптимізації проведення опитування в 2015 році.