flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від призову – позбавлення волі!

19 травня 2023, 08:00

За ухилення від призову – позбавлення волі!

Тлумацьким районним судом Івано-Франківської області розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина України чоловічої статі за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.                                                                                                  

Вироком суду даного громадянина визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України та призначено покарання 1 (один) рік 6 (шість) місяців позбавлення волі.                                                                                                                

В ході розгляду справи, встановлено, що обвинувачений пройшов медичний огляд, військово-лікарською комісією, за результатами якого визнаний здоровий та придатний до військової служби. Йому вручено бойову повістку про необхідність прибуття та подальшого відправлення до Збройних Сил України для проходження військової служби. Однак, отримавши повістку, діючи умисно, він не прибув до територіального  центру комплектування та соціальної підтримки.                                                                                          

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення визнав повністю та беззастережно, щиро розкаявся.      

Вирок не набув законної сили.                                    

Статтею 65 Конституції України визначено, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України!

Будьмо свідомими громадянами своєї країни, адже захист Вітчизни – це конституційний обов’язок кожного громадянина України!

За інформацією Пресслужби Тлумацького районного суду Івано-Франківської області