flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«В умовах війни українські суди мають свій унікальний досвід організації роботи» - Олексій Сальніков

17 травня 2023, 08:00

Створення публічної веб-платформи "Модельні суди: Майданчик добрих практик" сьогодні справді є необхідним та актуальним проєктом, адже ця ідея відповідає прагненням розвитку судів і судової системи в цілому, про це сказав Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков під час засідання круглого столу, організованого за підтримки Проєкту ЄС "Право-Justice".

У заході також взяли участь секретарка Ради суддів України Олена Журавська, тимчасовий виконувач обов’язків Служби судової охорони, полковник Служби Віктор Мороз, головна міжнародна експертка з питань правосуддя Проєкту ЄС "Право-Justice" Анна Адамська-Галант, а також представники міжнародних проєктів та громадських організацій.

Олексій Сальніков, користуючись нагодою, подякував Проєкту ЄС "Право-Justice" за підтримку ідеї створення цієї веб-платформи та подальше впровадження модельних рішень.

«На сьогодні переважна більшість судів активно здійснюють як внутрішню, так і зовнішню комунікацію, використовуючи різноманітні інструменти. Ми очікуємо, що створення публічної веб-платформи "Модельні суди: Майданчик добрих практик" надасть можливість судам та органам і установам системи правосуддя  швидко  обмінюватись досвідом та інформацією  в  режимі  реального  часу  через  публікації про кращі практики та впроваджені модельні рішення в різних сферах судового адміністрування» - сказав очільник ДСА України.

Крім того, за словами Олексія Сальнікова, поширення найкращих практик клієнторієнтованості судів стане дієвим інструментом, який дозволить судовим адміністраторам скористатися досвідом колег для підняття рівня якості надання судових послуг, і як результат - підвищення довіри суспільства до судової системи.

За інформацією Пресслужби ДСА України