flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В рамках Тижня Європи відбулась презентація Звіту за результатами опитувань, проведених НАДС

09 травня 2023, 16:27

08 травня 2023 року Голова ДСА України Олексій Сальніков та заступниця Голови ДСА України Ольга Булка взяли онлайн-участь у заході-презентації Звіту за результатами проведення опитувань з метою оцінки спроможності виконання завдань щодо імплементації права європейського союзу в законодавство України, який організований та проведений Національним агентством України з питань державної служби.

Під час відкриття заходу Голова НАДС Наталія Алюшина зазначила, що презентація Звіту – це перша зустріч із запланованих в рамках Тижня Європи (08-12.05.2023)  заходів, під час яких державні секретарі міністерств, представники центральних органів виконавчої влади, інших органів державної влади, посадові особи місцевого самоврядування, експерти, фахівці з питань державного управління, науковці говоритимуть про європейські орієнтири публічної служби України. Також пані Наталія зазначила, що проведення опитувань ставило на меті  визначити  готовність органів державної влади до виконання завдань у сфері європейської інтеграції та імплементації права Європейського Союзу у законодавство України. Крім того, важливим є посилення кадрової спроможності органів державної влади в контексті виконання положень Угоди про асоціацію України з ЕС.

З вступними промовами до учасників заходу звернулись Заступник Керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, Віце-спікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, представники проєктів та програм міжнародної технічної допомоги та міжнародних організацій.

Голова НАДС Наталія Алюшина поінформувала учасників заходу, що у рамках Тижня Європи також заплановано проведення тематичних днів (форма проведення: online та offline формат):

День прав людини, недискримінації та гендерної рівності (09 травня 2023 року);

Розбудова принципів доброчесності та належного врядування як одна з передумов членства України в ЄС (10 травня 2023 року).

Інформаційного тренінгу щодо SIGMA для державних службовців України (11-12 травня 2023 року).

За словами Наталії Альошиної, завершиться Тиждень Європи науково-практичною конференцією «Європейські орієнтири публічного управління», яка відбудеться 12 травня 2023 року на базі Західноукраїнського національного університету (м. Тернопіль), за результатами якої планується видання колективної монографії «Європейські орієнтири публічного управління».


Трансляція заходів відбуватиметься на YouTube каналі НАДС