flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розпочав розгляд справи про обвинувачення у незаконному використанні благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві

18 листопада 2022, 10:38

17 листопада 2022 року після проведеного підготовчого судового засідання, розпочався відкритий розгляд у справі про обвинувачення у незаконному використанні благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві (ч.3  ст. 201-2, ч.1 ст. 190, ч.2 ст. 190 КК України).

На запитання судді чи немає відводів до складу суду, прокурор та інші учасники заявили свою довіру до суду.  Потерпіла подала позов, в якому просила стягнути із обвинуваченого 200 000,00 гривень моральної шкоди.

Прокурор зачитала обвинувальний акт, та повідомила про обставини вчинення кримінальних правопорушень, а саме обвинувачений під приводом придбання транспортних засобів, безпілотних літальних апаратів, приладів нічного бачення та інших речей військового призначення, отримував грошові кошти, які витрачав на власний розсуд.

На запитання судді, обвинувачений заявив, що зміст обвинувачення йому зрозумілий, свою вину визнає частково. Не визнає незаконне використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку, а шахрайство (заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою, що завдало значної шкоди потерпілому) – визнає. Пояснення надасть після допиту усіх учасників процесу та дослідження доказів по справі.

На суді виступала потерпіла, яка розповіла про обставини вчинення обвинуваченим кримінальних правопорушень.

Через відімкнення суду від напруги, було оголошено перерву, оскільки судовий процес фіксується за допомогою звукозаписуюючої апаратури, а продовжувати судове засідання не було змоги.

Наступне судове засідання відбудеться 29.11.2022 о 10.00 год.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 345/3052/22.

За інформацією Пресслужби Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області