flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков: "ДСА України сьогодні здійснює всі необхідні заходи задля забезпечення процесу висвітлення справ, які пов'язані з воєнними злочинами"

03 жовтня 2022, 10:00

Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков привітав сьогодні учасників онлайн конференції "Судова комунікація під час війни: антикризові практики та етичні аспекти висвітлення воєнних злочинів", яка була організована Проєктом ЄС " ПРАВО-Justice " спільно з ДСА України в рамках Ініціативи "Модельні суди".

Вітаючи учасників обговорення актуальної теми, Голова ДСА України зазначив, що питання висвітлення справ, які пов'язані з воєнними злочинами й донесення такої інформації до міжнародної спільноти, сьогодні стоять на рівні з питаннями забезпечення здійснення правосуддя.

 

"Державна судова адміністрація України сьогодні здійснює всі необхідні заходи задля забезпечення процесу висвітлення справ, які пов'язані з воєнними злочинами, що здійснюються армією агресора проти нашої держави та наших громадян", - сказав Олексій Сальніков.

Серед заходів, які здійснюються ДСА України задля ефективного висвітлення справ, пов'язаних з воєнними злочинами, Голова ДСА України назвав запровадження оновленого функціонала підсистеми відеоконференцзв’язку, що полягає у забезпеченні трансляцій судових засідань в режимі онлайн технічними засобами суду. Цей функціонал було оновлено ДП "Центр судових сервісів" вже 11 березня 2022 року.

Вже 25 травня 2022 року ДСА України було запущено ТГ-канал "ДСА України – Судова влада", який на сьогодні має більше 4-х тисяч підписників і де публікується розгорнута інформація про відновлення роботи судів на звільнених територіях, про діяльність органів суддівського самоврядування, інших органів та установ системи правосуддя, про міжнародну підтримку в захисті українців та України, інформація про український спротив та героїзм і тільки з перевірених офіційних джерел.

Олексій Сальніков зазначив, що всі рішення, які стосуються налагодження механізму комунікації судової влади із суспільством приймалися спільно Державною судовою адміністрацією України та Радою суддів України.

За інформацією Пресслужби ДСА України