flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За надання неправомірної вигоди службовій особі – 17 000 гривень штрафу

12 липня 2022, 09:47

12.07.2022 Городенківським районним судом розглянуто кримінальне  провадження  про обвинувачення особи  Д. за вчинення  у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

   В один із днів червня 2022 року  обвинувачений  Д. керував своїм автомобілем в м. Городенка та був зупинений поліцейськими. Під час перевірки реєстраційних документів на транспортний засіб з даними Головного сервісного центру МВС України виник сумнів щодо відповідності номера кузова автомобіля.

З метою перевірки ідентифікаційних номерів кузова вказаного автомобіля Д. запрошено до службового автомобіля, де останній за не проведення повної перевірки автомобіля, запропонував неправомірну вигоду - грошові кошти, однак отримав відмову і одночасно працівниками поліції був попереджений про кримінальну відповідальність.

Однак, Д., будучи попередженим працівниками поліції про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі, бажаючи схилити працівників поліції не викликати слідчо – оперативну групу, усвідомлюючи  протиправність та суспільну небезпечність своїх дій та бажаючи настання шкідливих наслідків, перебуваючи в службовому автомобілі, діючи умисно, поклав під ручку ручного гальма між передніми сидіннями службового автомобіля грошові купюри.

        Однак, працівники поліції категорично відмовились від отримання неправомірної вигоди та викликали слідчо-оперативну групу відділення.

        Обвинувачений Д. повністю та беззастережно визнав  свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення   за обставин, викладених у  обвинувальному акті, та угоді про визнання винуватості,  щиро розкаявся у вчиненому.         

         Вироком Городенківського районного суду від 12.07.2022 Д.   визнано винним  у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 369    КК України та призначено йому  узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі 1000 (одна тисяча) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень.            

        Вирок законної сили не набрав.       

           Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 342/538/22.  

           

За інформацією Пресслужба  Городенківського районного суду