flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Людмила Гізатуліна: «Протягом останніх років зберігається тенденція до збільшення відсотку незабезпечення судової влади достатнім фінансуванням»

17 червня 2021, 08:58

16 червня заступниця Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна взяла участь у роботі ІХ міжнародного судово-правового форуму, який проходив у Києві.

«У 2020 році зазначений показник становив 91%, в 2021 році 95 %, а граничним обсягом видатків на 2022 рік вже 96% бюджетних призначень спрямовано на оплату праці та нарахування на неї. При цьому, обсяг фінансових ресурсів майже не змінився. Це призвело до значного падіння показника забезпечення інших напрямів видатків,» - підкреслила Людмила Гізатуліна.

Вона додала, що видатки розвитку судової системи у 2021 році не передбачені взагалі і доведені граничні обсяги видатків на 2022 рік не дозволяють забезпечити видатки розвитку.

Людмила Гізатуліна зазначила, що проблеми фінансового забезпечення судової влади не будуть вирішені тільки збільшенням бюджетних призначень у державному бюджеті. Тому вирішення першочергових питань фінансового забезпечення можливе шляхом, зокрема: розробки та запровадження регламентів прозорого планування та розподілу бюджетних ресурсів у судовій системі; збільшення надходжень до спеціального фонду державного бюджету, як в частині надходжень судового збору, так і інших додаткових джерел таких як штрафи, органом стягнення яких є ДСА України, повернення депозитів;  оптимізації видатків бюджету.

Фото: «ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА»

 

За інформацією Пресслужби ДСА України