flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар для суддів Івано-Франківської області на тему «Покращення навиків спілкування суддів у роботі з людьми з інвалідністю»

30 березня 2018, 15:19

30 березня 2018 року на базі Центру судової комунікації Івано-Франківської області відбувся семінар для суддів, організований Національною школою суддів України, Громадським Фондом «Право і демократія» за сприяння проекту  USAID «Нове правосуддя». 

Захід проводиться в рамках реалізації навчальної програми «Покращення навиків спілкування суддів у роботі з людьми з інвалідністю», яка проходить апробацію.

У семінарі взяли участь начальник ТУ ДСА України в Івано-Франківській області Оксана Рибак, керівник проекту USAID «Нове правосуддя» Девід Вон, голова правління Фонду «Право і демократія» Андрій Бурий, голова апеляційного суду Івано-Франківської області Богдан Гриновецький,  голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк,  а також судді місцевих судів області.

В якості тренерів виступили Ольга Давид – експерт у сфері комунікацій,  Віталій Разік  – адвокат та правовий консультант проекту,   Інна Білоус – суддя Тернопільського окружного адміністративного суду, Ярослав Грибальський – голова правління громадської організації Львівське обласне відділення Українського фонду «Реабілітація осіб з інвалідністю», представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України. 

Під час заходу обговорили питання правового статусу людей з інвалідністю, а також комунікативно-психологічні особливості взаємодії суддів із людьми з інвалідністю.  

Семінар покликаний сприяти покращенню рівня навиків спілкування та роботи із людьми з інвалідністю.