flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вдосконалення комунікацій у системі правосуддя в Івано-Франківській області

17 жовтня 2017, 16:13

12 – 13 жовтня в конференц-залі готелю «Надія» в м. Івано-Франківську у рамках українсько-канадського проекту «Підтримка судової реформи в Україні»  відбулась зустріч робочої групи спрямована на вдосконалення комунікацій у системі правосуддя в Івано-Франківській області.

Участь в даному заході взяли начальник територіального управління ДСА України в Івано-Франківській області Рибак Оксана Іванівна, голови місцевих судів області, представники ЗМІ та представники судової гілки влади Канади.

Метою зустрічі було зміцнення довіри громадськості до судової системи та покращення іміджу судів Івано-Франківської області як справедливих та ефективних інструментів захисту прав та інтересів громадян і забезпечення верховенства права.

Продовжуючи конструктивні консультації, проведені раніше в рамках Проекту, учасники перейшли до практичного підходу у вирішенні низки існуючих проблем шляхом створення постійно-діючого комітету. Було вирішено створити Комітет взаємодії судів зі ЗМІ, що  буде діяти як майданчик для постійного діалогу і обговорення різного роду питань, таких як використання знімальних камер у суді, доступ ЗМІ до публічної інформації, належна взаємодія з електронними ЗМІ, не пов’язаними з традиційними ЗМІ, а також розробка інформаційно-просвітницьких програм для ЗМІ тощо.

Вказаний захід відбувався за підтримки Офісу Уповноваженого з питань федеральних судів Канади.