flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"України сильна, незламна та непереможна", – Олексій Сальніков

14 лютого 2023, 10:08

Голова ДСА України Олексій Сальніков спільно з Головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим перебував з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки. Під час робочої поїздки з колегами зі США обговорено виклики і пріоритетні завдання системи правосуддя України в умовах війни.

Під час робочого візиту представники української делегації зустрілися з Головою Верховною Суду США Джоном Робертсоном, Джоном Феттерманом, Джин Шагін, Крісом Кунсом, Бобом Мендесом, головою Окружного суду США округу Колумбія Беріл Хауелл та Головою Апеляційного суду округу Колумбія Шрі Срінівасаном.

У зустрічі також взяла участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова.

Голова ДСА України висловив вдячність за всебічну підтримку України, яку надає США в такий важкий для нашої країни час. "Я ще раз хочу подякувати всім вам, тим, хто поруч з Україною – ми з вами об’єдналися з однією метою – наблизити нашу Перемогу над агресором. Ми сильні, незламні та непереможні", - зазначив Олексій Сальніков.

Голова ДСА України також розповів про виклики, які постали перед судовим адмініструванням у нинішніх умовах, наголосивши на тому, що повномасштабне вторгнення росії на територію України стало найбільш велетенським викликом у цілому для судової системи та зокрема ДСА України, що потребувало негайних дій та прийняття невідкладних рішень, оскільки навіть у таких умовах робота судів не може бути припинена.

Внаслідок постійних бомбардувань російськими військами повністю зруйновано 12 приміщень судів загальною площею більше 22 тисяч квадратних метрів. Крім того, 95 приміщень судових установ зазнали пошкоджень: вибиті вікна, в деяких відсутнє електропостачання, теплопостачання, водопостачання, пошкоджено стелю, внутрішні двері, зазнали руйнування внутрішні перегородки між кабінетами, пошкоджені зали судових засідань, тощо.

Очільник ДСА України наголосив, що першочерговим завданням судового адміністрування в Україні є відновлення роботи зруйнованих та пошкоджених приміщень судів, організаційно-матеріального забезпечення діяльності судів.

ДСА України спільно з судами постійно опрацьовує питання можливості проведення відновлювальних робіт в приміщеннях судових установ, що були пошкоджені внаслідок військової агресії росії, у тому числі приміщень судів, які знаходяться в нещодавно деокупованих населених пунктах.

За інформацією Пресслужби ДСА України