flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОФЕСІЙНІСТЬ, ПИЛЬНІСТЬ, БЕЗПЕКА ПРАВОСУДДЯ – СУДОВІ ОХОРОНЦІ НА СПІЛЬНИХ АНТИТЕРОРИСТИЧНИХ НАВЧАННЯХ

28 жовтня 2021, 08:50

28 жовтня відбулись спільні антитерористичні навчання у Калуському міськрайонному суді, які проходили максимально наближено до реальних умов та за участі спецтехніки. Було залучено близько 400 осіб, у тому числі співробітники територіального управління Служби судової охорони Прикарпаття, Служби безпеки України, Національної поліції, Національної Гвардії, Кримінально-виконавчої служби, Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, Військової служби правопорядку, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, а також медиків.

За легендою тренувань, зловмисники, обвинувачені у сприянні проросійським терористам, «втекли» з-під варти під час судового засідання, захопивши зброю та умовних заручників. Їх спільники підготували для них «вибухівку».

Співробітники судової охорони області провели евакуацію суддів, працівників апарату і відвідувачів установи та оточили периметр, надаючи підтримку співробітникам підрозділів СБУ.

Спецпризначенці Центру спеціальних операцій «А» знешкодили умовних терористів, коли вони намагалися «відступити» з захопленого приміщення, а спільників терористів встановили оперативники СБУ. Їх затримали у центрі міста, де «зловмисники» планували ще один теракт.

Після цього, поліцейські вибухотехнічної служби спільно із спецпризначенцями, судовими охоронцями та рятувальниками обстежили судову установу на наявність сторонніх предметів і виявили вибухонебезпечні пристрої, які були знешкоджені.

Метою навчань є відпрацювання взаємодії між органами і підрозділами силових відомств України, посилення координації між суб’єктами боротьби з тероризмом, набуття досвіду в підготовці та проведенні антитерористичної операції, вироблення нових методів та підходів, перевірка готовності учасників до дій в екстремальних умовах.

За оцінками координаційної групи Антитерористичного центру, учасники тренувань успішно відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії щодо запобігання терористичним загрозам.