flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч на тему «Результати моніторингових відвідувань місць несвободи в Івано-Франківській області, та перспективи покращення стану дотримання прав людей».

02 червня 2023, 08:00

2 червня 2023 року відбулась онлайн робоча зустріч на тему «Результати моніторингових відвідувань місць несвободи в Івано-Франківській області, та перспективи покращення стану дотримання прав людей».

Учасниками онлайн зустрічі виступили: Представник Уповноваженого з прав людини в місцях несвободи – Віталій Нікулін, виконавчий директор громадського об’єднання «Україна без тортур» – Костянтин Автухов, Представник Уповноваженого з прав людини в Івано-Франківській області – Євгенія Мнишенко, представники установ, куди здійснювались візити та представники органів влади і місцевого самоврядування.

Від Територіального управління ДСА України в Івано-Франківській області участь в зустрічі взяв заступник начальника управління – Ігор Андрієчко. Він охарактеризував типові недоліки будівель місцевих загальних судів, зокрема Рогатинського та Тисменицького районних судів, проінформував учасників наради про вжиті заходи і про подальші напрямки забезпечення дотримання прав людини в місцях несвободи, які наявні у будівлях судів.

Додатково інформуємо, що представниками Уповноваженого з прав людини в місцях несвободи попередньо були здійснені моніторингові відвідування місць несвободи в наступних місцевих загальних судах: Калуський, Коломийський міськрайонні, Яремчанський, Івано-Франківський міські, Богородчанський, Галицький, Косівський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Тисменицький, Тлумацький, Долинський районні.

Виявлені недоліки були судами практично всі усунуті.